Névjegy

A faiskolában kizárólag vírusmentes szaporítóanyagokat állítok elő amelyek termesztésben való alkalmazása egyre nélkülözhetetlenebb nem csak a hazai de a külföldi gyümölcstermesztésben is.
A vírusok elleni védekezés sok munkát igényel, mivel hatékony vegyi anyagokat (viricideket) nem sikerült a kutatások vezetőinek kifejleszteni. Így a vírusmentességnek, mint megelőzési eljárásnak, jelentős a szerepe amellyel megakadályozható az ültetvények vírusfertőzöttsége.
Jó tanács a vásárlóknak, telepítőknek:  fontos a megelőző védekezés a vírusfertőzés megakadályozására, ügyelni kell a levéltetvek és az atkák jelenlétére.
Certifikált szemzőhajtást termő üzemi törzsültetvényem és vegetatív alma (MM106) és birs (BA-29) alany anyatelepem valamint C.A.C.dió (Milotai 10, Alsószentiváni 117) kijelölt fáim nem csak a saját szaporítóanyag szükségletem fedezi hanem más faiskolák számára is megoldást nyújt, így garantálva az Iván Faiskola által előállított szabadgyökerü gyümölcsfa oltványok fajtaazonosságát.

A gyümölcsfaiskola Hajdú-Bihar megyében, Szabolcs-megye déli határának peremén Debrecentől körülbelül 10 km – re található Bocskaikert-Monostordűlő-ben Pallag és Bocskaikert között 10,5 ha-on folyik a gazdálkodás a faiskolai tevékenységet szántóföldi növénytermesztés egészíti ki.

Középkötött talajának köszönhetően az oltványok hajszálgyökeresebbek mint kötöttebb fekete földön az időjárás szeszélyességének köszönhetően edzettek az oltványok csapadékszegény nyári időszakokban is öntözés nélkül fejlődnek a növények.